Activiteiten kalender

Werkvakantie jongeren naar Oeganda - PKN
Dinsdag, 18 December 2018 om 08:00 uur 
Werkvakantie jongeren naar Oeganda Missie en doelstellingen  In de maand juli zullen 15 jongeren uit de PK Lisse naar Oeganda vertrekken om mee te gaan werken aan de bouw van een school in Bukulula. Voor de organisatie van de reis is aansluiting gezocht bij de Stichting Livingstone die actief is in het organiseren van werkvakanties in diverse delen van de wereld.           Doel van de werkvakantie        Het geloof handen en voeten geven door samen met jongeren te bouwen aan een betere toekomst voor jongeren die in heel andere omstandigheden verkeren dan wij hier in Lisse. Het is belangrijk voor jongeren om te leren klaar te staan voor elkaar en anderen. Door middel van - en het toewerken naar - een werkvakantie, kunnen jongeren zich meer bewust worden van de tegenstellingen in deze wereld. Jongeren wordt een „life-changing experience‟ geboden.  
 
Waarom een werkvakantie?  De kerkenraden van onze kerken hebben de verantwoordelijkheid om te zien naar elkaar en de opgroeiende jeugd een basis van verantwoordelijkheid en betrokkenheid naar onze medemens mee te geven voor hun verdere leven. Het initiatief voor een volgende werkvakantie is dan ook genomen om de volgende redenen:   Betrokkenheid en bewustwording van de jongeren bij problematiek in derdewereldlanden.   Saamhorigheid (ergens samen voor staan) tussen de jongeren, maar zeker ook binnen de gemeente, te vergroten.  
 
Het Project De Real Shepherd School is de school voor iedereen in Bukulula. De school is hard aan het groeien en heeft meer goede gebouwen nodig. De jongeren kunt hier de handen uit de mouwen steken om de school verder op te bouwen en maken de wereld ook mooier door een ballon op te blazen met kinderen, een zak zeep naar de gevangenen te brengen of de gehandicaptenwerkplaats te bezoeken.  
 
Bukulula is een primitief project in een landelijke, kleine gemeenschap. De jongeren verblijven met het team in een huis op het terrein van het project. De faciliteiten zijn beperkt. Er is regelmatig vaste stroom, maar geen stromend water. Het is dus behoorlijk primitief: the real African experience! 
 
Saamhorigheid We hopen in de komende maanden een gezicht te geven aan dit project binnen onze drie gemeenten. Onze wens is dat dit project van ons allemaal wordt, en we hopen dat te bereiken door ons gezicht te laten zien, acties op te zetten en leuke evenementen voor jong en oud te organiseren. Met als doel om geld in te zamelen voor het project, als één gemeente, als lichaam van Christus. 
 
U kunt ons volgen via facebook: Jongerenreis Oeganda '19 PKN Lisse. Of via onze crowdfunding pagina: https://ikdoemee.lst.nl/2019-jongeren-werkvakantie-lisse-oeganda/ 
 
 
Namens de stuurgroep, de reisleiding en de jongeren, Christiaan en Irene Hazelaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Legenda

Activiteiten PKN
Activiteiten Wijk oost
Activiteiten Wijk west
Activiteiten Gereformeerde Kerk