Presentatie Kerkgebouwkeuze / Gemeenteberaad

Zoals u in eerdere communicatie heeft kunnen lezen, heeft de Werkgroep Gebouwen & Vermogen, in opdracht van de Stuurgroep onderzoek gedaan naar de beste keuze voor één kerkgebouw voor de nieuwe Protestantse Gemeente Lisse (PGL). Dit heeft een lichte voorkeur opgeleverd voor de Grote Kerk ten opzichte van de Pauluskerk. Op dinsdag 21 mei j.l. heeft de werkgroep aan de gemeenteleden een uitgebreide presentatie en toelichting gegeven over de totstandkoming van deze voorkeur. 

Zoals verwacht was er grote belangstelling voor deze avond. Na de uitgebreide presentatie door werkgroepvoorzitter Jan Kippers, kregen de aanwezige gemeenteleden alle ruimte, en hebben deze ook benut, om vragen te stellen en te reageren op de plannen. Ook komende twee weken is dit nog mogelijk. De aanwezige kerkenraadsleden hebben goed geluisterd en nemen de opgedane informatie mee naar de volgende fase van het keuzeproces van het PGL-kerkgebouw.
 
Omdat er uiteindelijk, naast de Gereformeerde kerk, ook een Hervormde kerk gaat sluiten, moeten hiervoor conform de kerkorde bepaalde processtappen worden gezet. Het gehouden gemeenteberaad is er daar één van. Na verwerking van alle reacties en een nieuw moment van bezinning gaat de Hervormde Algemene Kerkenraad de drie (wijk)kerkenraden horen en een voorlopig besluit nemen. Op 18 juni is er opnieuw een gemeenteberaad waar u wordt geïnformeerd over dit voorlopige besluit. De definitieve besluitvorming is op 8 juli 2019. 

Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u op de situatie reageren, neem dan contact op met één van de stuurgroepleden:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..