Een goed verhaal – winterwerk 2019-2020

Een goed verhaal – winterwerk 2019-2020
 
Het is belangrijk om regelmatig ‘op verhaal’ te komen, om te onthaasten, elkaar op te zoeken en te ervaren wat de kern van het leven is. Daar is weer volop gelegenheid toe tijdens het winterwerk. Hieronder staat het gehele aanbod georganiseerd door de PKN kerken. Het thema is ‘Een goed verhaal’. Dit vertaalt zich in allerlei vormen, zoals verhalen uit de Bijbel die centraal staan en persoonlijke verhalen waarin we ons kunnen herkennen en elkaar mogen ondersteunen. Om zo het ‘Grote Verhaal’, dat God ons wil vertellen, te kunnen verstaan.
 
Eetcafé (50+) in de Klister: op 27 september, 22 november, 31 januari en 27 maart. Opgeven bij Connie Alkema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten: doorgaans € 10 per persoon.
 
Eetcafé (ouderen) in de Klister: 15 november, 17 januari, 20 maart, 15 mei. Opgeven bij Margriet Hunter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: doorgaans € 10 per persoon.
 
Gespreksgroep: 1x per maand op dinsdag van 14.30- 16.30 u in De Klister, leiding ds. Annelies Moolenaar
Onderwerp: Een goed verhaal: Bijbelverhalen als spiegel van/voor de ziel.
Raakt een Bijbelverhaal je eigen leven? Hoe helpt een Bijbelverhaal tot innerlijke groei, tot ontmoeting van de ander, de Ander, God? Wat doet een vreemd verhaal mij? Vervreemdt het mij van God en mijzelf, of is er een weg te vinden die inspiratie geeft en nieuwe inzichten voor geloof en dagelijks leven? En als mijn levensverhaal ingewikkeld is, wat kan ik dan met de Bijbel? De thema’s en onderliggende gedachten zijn gekozen uit het boekje: “Bijbelse verhalen als spiegel van de ziel”, deel 1, Bert van der Woude (uitgave PKN, Utrecht). Dit hoeft niet aangeschaft te worden.
Data: 1 oktober, 5 november, 3 december, 14 januari, 11 februari, 17 maart 14 april.
 
Bijbelkring 70+
De Bijbelkring komt een keer per maand bijeen.
We vergaderen op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur in de consistorie van de Grote Kerk, onder leiding van ds. Mark van Pelt. De kring telt nu 18 leden .
De data voor de volgende bijeenkomsten zijn : woensdag 16 oktober, woensdag 20 november, woensdag 11 december. We behandelen uit Openbaring: de brieven aan de zeven gemeenten in Klein-Azië. We verdiepen ons niet alleen in de teksten, maar komen ook vaak tot gesprekken over ons persoonlijk geloof. Contactpersoon: Nel Daudeij
 
Catechese voor mensen met een beperking
In de Pauluskerk wordt om de week op maandagavond catechese gegeven voor mensen met een beperking. Dit vindt op interkerkelijk niveau plaats. De catechese start op maandag 7 oktober en is van 20.00 – 20.45 uur. Leiding:  Lenie de Bruin,  Ati van de Wel, Remco Brandsma, Elsa Cardol en Jeannette de Bruin. Contactpersoon: Lenie de Bruin (0252-416044 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
 
Kring Lisserbroek
Deze kring komt om de 4 weken bij elkaar, meestal bij één van de deelneemsters in Eikenhorst. De leeftijd van de deelnemers is van 70 tot ruim in de 80. De kring is gestart op vrijdag 13 september, 14.00 – 15.30 uur. De volgende middag is op 11 oktober.
Voor informatie: Koos den Butter 06-53360647
 
Gesprekskring “Onderweg”
Gesprekskring “Onderweg” is een gespreksgroep voor iedereen vanaf ca. 50 jaar (en dit mag ruim worden uitgelegd). Op dit moment telt de kring 11 leden. Ongeveer eenmaal in de zes weken komen we op donderdagavond bij elkaar. Tot het eind van dit jaar gebeurt dit onder leiding van ds. Mark van Pelt. Vanaf januari 2020 zullen de leiding en voorbereiding van de avonden door de deelnemers zelf verzorgd worden. De eerste kringavond heeft inmiddels plaatsgevonden op 26 september jl. De volgende data zijn: 14 november 2019, 19 december 2019, 30 januari 2020, 12 maart 2020, 23 april 2020, 4 juni 2020 afsluiting. Op de avonden in 2019 behandelen we het boekje “Morgen zal het Pasen zijn” van ds. A.F. Troost en verdiepen we ons in het waarom van het lijden. Vanaf januari 2020 behandelen we het boekje “Adembenemend” van B. Reitsma en gaan we met elkaar in gesprek over een aantal gelijkenissen. We zouden het erg leuk vinden om ook nieuwe kringleden te verwelkomen, dus schroom niet en kom erbij! De eerstvolgende bijeenkomst op donderdag 14 november wordt gehouden bij Jan en Elly de Groot, v.d. Veldstraat 71 in Lisse en begint om 20.00 uur.
Namens de Onderwegkring
Bep Binnendijk
tel. 06-39639304
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Vrouwengroep 50+
De gespreksonderwerpen in dit seizoen zoeken we rond het PKN-thema van de startzondag ‘Een goed verhaal’. Rond dat thema lezen we uit de bijbel, zingen we een lied, praten we met elkaar en luisteren we naar elkaar. En na afloop kletsen we nog wat na met een drankje en hapje.
We starten op dinsdag 8 oktober 20.00 uur in de Pauluskerk (inloop 19.45 uur).
De volgende avonden van onze kring zijn op 6 november, 3 december, 15 januari 2020, 11 februari, 10 maart en de slotavond op 14 april (dit zijn dinsdagen én woensdagen). 
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Een keertje vrijblijvend komen kijken kan ook altijd. 
Bel of mail ons als je er meer over wilt weten.  
Karin Kooij, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06 19851567
Joke de Jager, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06 20952813
 
‘Mannen in beweging’
De mannengroep is dit seizoen al gestart op 9 september. Per keer zal afgesproken worden wanneer de volgende avond plaatsvindt. De avonden starten om 8 uur tot half 10 en daarna wordt er afgesloten met een glas en een hap. De avonden worden gehouden bij Kees Cardol, Lisserdijk 506, Lisserbroek. Voor informatie: Jaap van der Spruit 0252-412641
 
Jonge oudersgespreksgroep
Voor ouders tussen de 20 en 40 jaar die eens per maand willen praten over onderwerpen die ze bezig houden. Steeds wisselend bij één van de leden thuis. Er zijn nu ongeveer 6 tot 10 deelnemers. We komen op woensdagavond bij elkaar. We starten dit seizoen op 2 oktober, deze eerste avond worden de data van de rest van het seizoen gepland.
Voor informatie: Lilian Teeuwen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Jonge vrouwengespreksgroep
Om de 3 weken komt deze gespreksgroep op dinsdag- of woensdagavond bij elkaar bij één van de deelneemsters thuis. De 1e avond van dit seizoen is geweest op dinsdag 10 september. De avonden starten om 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur. Tot ca. 21.30 uur wordt over het thema van die avond gesproken, daarna is er nog tijd voor gezellig napraten. Dit seizoen maken we gebruik van het boekje ‘Wat doen we met ons geloof’, 12 studies uit de brief van Jakobus, van Kees Goedhart.
Voor informatie: Marjan Vonk, tel: 414401, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bijbelstudie  ‘Sterk en moedig als Jozua’
Deze bijbelstudiegroep komt eens in de 3 weken op woensdagavond bij elkaar.
De groep is gestart op 18 september. We vervolgen het boekje “Sterk en moedig als Jozua” van het Evangelisch Werkverband. 
Informatie bij Jaap van der Spruit, tel, 0252-412641
 
Belijdenis gesprekken
Vanaf woensdag 16 oktober zullen er belijdenisgesprekken gaan plaatsvinden. Er is natuurlijk plaats voor meer kandidaten; wil je meedoen, of gewoon eens komen luisteren dan ben je van harte welkom! Informatie via Irene Schoonewille of ds. van Pelt
 
Basiscatechese
Voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool wordt elke maandagmiddag van 15.30-16.15 uur basiscatechese gegeven in de Pauluskerk. Er wordt gesproken over de kerk, het geloof en alles wat daarmee te maken heeft. De groep is dit seizoen gestart op 30 september, maar als je nieuwsgierig bent, ben je altijd welkom om een keer te komen kijken.
De basiscatechese wordt geleid door Dini Zonneveld.
 
Rock Steady
Are you ready for Rock Steady? Binnenkort krijgen alle bruggers tot 15 jarigen een uitnodiging om naar Rock Steady te komen. Rock steady is een leuke club voor tieners die het gezellig vinden om met elkaar te chillen, spelletjes te doen en meer te weten te komen over de Bijbel. De club wordt gegeven door gave tienerleiders, die er weer heel veel zin in hebben. Houd dus de brievenbus in de gaten…. Wordt vervolgd!
 
LinQ - Jeugdpastoraat
Iedere dinsdag is de Punt in de Proeverij geopend vanaf 19.30-22.00 voor 14 tot 17 jarigen.
Lekker kletsen met elkaar, tv-kijken, spelletje doen, Sinterklaas vieren mét cadeautjes, Herdertjestocht lopen en als je zelf een leuk idee hebt om samen te doen, dan staan we daar natuurlijk ook voor open. Gezelligheid en een goed gesprek staan bovenaan onze to-do lijst; neem gerust je klasgenootje, vriend of vriendin mee!
Ps. de snoeppot is (meestal) vol!
 
Follow Me 15+ - Youth Alpha
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha – Youth echt iets voor jou! Met andere jongeren ga je, tijdens 10 interactieve meetings, en een weekend, op zoek naar antwoorden. Je eet gezellig samen. Daarna luister je naar een kort, inspirerend verhaal en praat je daar met z’n allen over door. Geen vraag is te gek om te stellen. Je ontmoet leuke, (nieuwe) vrienden. Je denkt samen na over 10 inspirerende topics. Iedereen komt met zijn eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor.  De avonden zijn op vrijdag en zullen worden geleid door Janey-Ann, Joghem, David, Linda, Gert en Ruben.
 
18+ groep 
Leeftijd.. je raad het al: 18+ (We zijn nog aan het nadenken over een goede naam: iemand een idee?)
Op vrijdagavond 1x per 3 weken komen we bij elkaar om als jeugdige Christenen na te denken over hoe we in het leven staan, de verbinding met elkaar en met God te vinden, te onderhouden en verder op te bouwen.
Een gezellige, licht chaotische boel met een serieuze ondertoon!