• Nieuws Hervormde Gemeente

Van de kerkenraadstafel

12 september is de kerkenraad van de Pauluskerk weer bijeen geweest om te vergaderen. Ook de nieuwe ambtsdragers waren hierbij uitgenodigd, al waren ze officieel nog niet bevestigd. Die bevestiging heeft inmiddels plaatsgevonden in een mooie dienst op zondag 23 september. We namen in deze dienst ook afscheid van een viertal ambtsdragers die persoonlijk door Helma Citroen, de voorzitter van onze wijkkerkenraad, zijn toegesproken.

We kunnen vanuit de diaconie melden dat dhr. Bart Eveleens heeft aangegeven als diaconaal werker het penningmeesterschap van de diaconie op zich te willen nemen. Hij zal in de eerstvolgende kerkenraadsvergadering een belofte van geheimhouding afleggen. We zijn blij en dankbaar dat hij dit wil doen en dat hiermee de vacature voor deze belangrijke taak weer vervuld wordt.

In de vergadering is uitgebreid gesproken over het concept beleidsplan. Op dinsdag 18 september zijn de kerkenraden van de 3 PKN kerken bij elkaar geweest om met elkaar over dit onderwerp te praten en als u dit leest heeft ook het gemeenteberaad over het concept beleidsplan plaatsgevonden.
Dominee Erik Schuddebeurs is vanaf 1 oktober gestart met zijn werkzaamheden voor de Pauluskerk. Afgelopen zondag, 7 oktober, is hij ook voorgegaan in de ochtenddienst waarna bij de koffie een kennismaking met hem volgde in de vorm van een interview. Op deze manier leren we hem meteen wat beter kennen. Hij zal vooral actief zijn voor het pastoraat van de Pauluskerk en zal heel wat bezoekwerk gaan verrichten. En zoals ik begreep heeft hij de eerste dagen in zijn nieuwe functie meteen al een heel aantal mensen bezocht, waar we heel blij mee zijn. Op maandag en dinsdag zal hij hiervoor aanwezig zijn in Lisse en op die dagen is hij bereikbaar via het telefoonnummer van het pastoraat (06-18183822). U kunt hem ook een e-mail sturen, zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Verder had Koos den Butter nog het leuke nieuws dat er ook dit jaar weer een herdertjestocht georganiseerd gaat worden en wel op zaterdag 15 december. Verdere informatie (ook hoe u zich kunt opgeven om mee te doen!) volgt nog, maar zet deze datum alvast in uw agenda!
 
Namens de kerkenraad,
Marit van Stein (scriba)