In de voetsporen van Google

Het is toch een uítkomst, dat Google Earth! Je kunt over de hele wereld reizen zonder dat je uit je luie stoel hoeft te komen. Zoom in op Parijs en je hebt uitzicht over de stad zonder een spoortje hoogtevrees. Doe de Chinese muur in één minuut of daal af in de Grand Canyon in 3D. Je hoeft alleen maar het stromen van de rivier erbij te bedenken. Geen wonder dat steeds meer mensen de pelgrimsreis naar Santiago de Compostella per Earth doen. Scheelt een hoop kosten, gedoe en moeite.

Lekker droog en een aangename kamertemperatuur. En die ontmoetingen onderweg schijnen ook via Facebook te kunnen. Kortom. Ik ben een fan en ik propageer luidkeels waar ook ter wereld: Hier had ik net zo goed met Google Earth heen kunnen reizen. Een ruïne met drie stenen op elkaar en dan een tempel erbij verzinnen, dat kan ik thuis ook.
Totdat. Totdat een stel reizigers uit Lisse op reis ging naar Griekenland in de voetsporen van Paulus. Aan alle kanten werd verslag gedaan. Volop foto's, smeuïge verhalen over Zeus en zijn companen, Paulus en zijn ontberingen en de ontmoetingen van de reizigers onderling. Stuk voor stuk in drukwekkend, leuk, inspirerend enz enz. Op Google Earth kun je zo de route volgen dwars door de dalen heen en je kunt zelfs het zwembad van het hotel vinden. Oh, wat een fantastische reis en mooi om dat op afstand te kunnen volgen. Hmmm, Juist ja, het zit 'm in dat woordje afstand. Zou het dan toch zo zijn dat het in een groep een reis maken, het ter plekke zijn in de bloedhitte, het doorleven van de bijbelse reizen, het opsnuiven van de bloemengeuren, zou dat dan toch het verschil uitmaken? Vooruit dan, ik geef toe: ja, een ietsiepietsie jaloers... Maar nu de grote vraag: ook al ben je ter plekke, valt de afstand in tijd ooit te overbruggen? Kun je écht voelen wat ze vroeger... Hé nee, laat ik die reispret niet bederven. We reizen gewoon met elkaar verder met de kerk van alle eeuwen en plaatsen.

Prikkel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.