Diaconiebegroting 2022

Door de Diaconie van de Hervormde Gemeente in Lisse is een conceptbegroting voor het boekjaar 2022 opgesteld.

Klik hier voor de Diaconiebegroting 2022

Een korte toelichting: De Hervormde Gemeente Lisse en de Gereformeerde Kerk Lisse gaan in de loop van 2022 fuseren tot de Protestantse Gemeente Lisse (PGL). Daarvoor wordt een gezamenlijke PGL-begroting gemaakt, maar ondanks dit vooruitzicht is er voor gekozen om, in afwachting van de definitieve fusiedatum, toch ook een begroting voor enkel de Hervormde Gemeente op te stellen en in te dienen.

We gaan er van uit dat we in 2022 minder zullen geld ontvangen voor algemeen diaconaal werk. Dit past in een trend die we al langer zien. De lagere ontvangsten kunnen we gelukkig aanvullen met de huurinkomsten van de Hofjes. De huuropbrengsten daarvan blijven namelijk vergelijkbaar met 2021.

Doordat de uiteindelijk te ontvangen bedragen naar verwachting lager uitvallen kunnen we minder extra giften doen, geplande reserveringen verlagen of moeten we deze uitstellen.

Ook in 2022 streven we er naar om vanuit de huuropbrengsten van de Hofjes zoveel mogelijk kosten te betalen en daarnaast € 3.000 als aanvullende giften aan diverse goede doelen te geven. In 2022 verwachten we een positief resultaat van € 12.850. Dit bedrag wordt gereserveerd (bestemmingreserve) voor eventuele terugkoop van Kanaalstraat 34.

De eenmalige baten worden veroorzaakt door de waardestijging van de Hofjes. Deze baten vormen geen extra financiële inkomsten en worden daarom boekhoudkundig direct weer verrekend. 

Het af te dragen quotum zal vergelijkbaar zijn met 2020.

Met vriendelijke groet,
Diaconie Hervormde Gemeente Lisse

PS: De volledige begroting ligt ter inzage op het kerkelijk bureau aan de Ruishornlaan 33. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u zich wenden tot Bart Eveleens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Klaas Angenent (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-18947219)