Hulp voor Oekraïne/Oekraïense vluchtelingen

Op verzoek van de burgemeester van Lisse heeft er overleg plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van de kerken en een delegatie van het gemeentebestuur van Lisse. Het betrof een eerste afstemming en inventarisatie van mogelijkheden. Inmiddels is er wat meer duidelijk geworden.

Aantal Oekraïense vluchtelingen
Onze diaconie is door de gemeente Lisse gevraagd om te helpen met de opvang van de vluchtelingen uit Oekraïne want deze week komen er ongeveer 50 naar Lisse. Zij gaan wonen in hotelkamers achter restaurant Lowietje (voorheen De Nachtegaal) aan de Heereweg. De kinderen gaan voorlopig naar de schakelklassen in de Beekbrugschool in de Engel.

Wegwijs maken in Lisse
Van harte welkom is iedereen die kan helpen om deze Oekraïners, eventueel met hulp van een tolk, wegwijs te maken in Lisse. Denk daarbij aan winkels, bibliotheek, scholen, sportverenigingen, kerken, en eventueel werk, enz., enz.

Aanmelden

Voelt u er iets voor om een gezin rond te leiden, meldt u dan aan, tussen 9-12.30 uur, bij het Welzijnskompas Lisse-Hillegom, Nassaustraat 31b, telefoon 0252-757100.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de Amy Bongers (06 51815878) en Klaas Angenent (06 18947219) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij houden u in de komende nieuwsbrieven op de hoogte van de ontwikkelingen.

We hopen op uw inzet en bijdragen te kunnen rekenen.